Onze diensten

Konijnkundig

Op onze praktijk vinden wij het belangrijk dat elk dier de juiste zorg krijgt. Helaas zijn konijnen soms nog steeds het ondergeschoven kindje, maar gelukkig wordt er steeds meer mogelijk voor konijnen en knaagdieren.

Omdat wij het erg belangrijk vinden dat elk dier de juiste zorg krijgt, hebben wij ons gefocust op het verbeteren van de zorg omtrent konijnen. 

Mede door de samenwerking met knaagdierenopvang Gelderland als overleg over gecompliceerde casussen met het Wilhelminapark hebben wij veel ervaring opgedaan voor de beste zorg voor u konijn.  Naast onze ervaring proberen wij ons ook altijd te verbeteren door  nascholingen te volgen o.a. gericht op de veterinaire zorg bij konijnen en knaagdieren en heeft een van onze assistentes zelfs de opleiding konijnen trimmen gevolgd.

Wij zijn erg trots op ons werk rondom de zorg van konijnen met zowel  patiënten uit de buurt als zelfs patiënten uit de omgeving Arnhem en Nijmegen.  Zien wij u binnenkort ook op onze praktijk?


Vaccinaties & Titer

Naast dat u bij ons terecht kunt als uw dier ziek is, kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor preventieve zorg, zoals vaccinaties, titerbepalingen, de jaarlijkse gezondheidscheck e.d.

Het is aan te raden om uw dier jaarlijks door een dierenarts na te laten kijken zodat sluipende ziektes en aandoeningen, denk aan artrose of hart- en nierfalen, op tijd opgespoord en behandeld kunnen worden.

Nou kunnen we het niet altijd even leuk maken op de praktijk en moeten wij soms de minder leuke dingen doen om onze trouwe viervoeters te helpen. Maar we proberen de behandeling altijd zo stress vrij mogelijk te maken voor uw dier. Dit doen wij door uw dier op zijn gemak te stellen en door rust. En uiteraard een klein beetje omkoperij in de vorm van lekkere koekjes.

Wilt u meer informatie over onze afspraken of over de overheerlijke koekjes die wij gebruiken? Neem dan contact op met een van onze assistentes.


Diagnostiek

Dierenkliniek Etten beschikt zowel over diagnostische beeldvorming zoals  röntgen en echo, als over een goed uitgerust laboratorium met in huis bloedanalyse apparatuur om uw dier zo goed mogelijk te kunnen diagnosticeren. Zo hebben we in de meeste gevallen binnen 30 minuten een uitslag.

Daarnaast hebben we in onze goed uitgerust laboratorium ook de mogelijkheid voor het uitvoeren van urineonderzoeken, ontlastingsonderzoeken en sneltesten.


Operaties

Binnen onze praktijk beschikken wij over een volledig uitgeruste operatiekamer zodat wij uw huisdier de beste zorg kunnen bieden.

In onze operatiekamer hebben wij verschillende apparaten om uw huisdier zo goed mogelijk in de gaten te houden tijdens de operatie. Zo kunnen wij o.a. de temperatuur, hartslag, ademhaling en zelfs de bloeddruk van uw dier monitoren.

U kunt bij ons terecht voor o.a. sterilisaties en castraties van uw dier, maar ook voor operaties zoals keizersneden, blaasoperaties, melklijstresecties e.d.

Mocht een operatie specialistische zorg nodig hebben, dan kunnen wij u doorverwijzen.

Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze assistentes.Gebitsbehandelingen

Dierenkliniek Etten beschikt over een volledig uitgeruste dentale unit. Met deze unit kunnen wij het gebit van uw hond of kat volledig schoonmaken en polijsten zodat ze met een fris gebit verder kunnen.

Ook beschikken wij over een dentale röntgen en is het mogelijk om goede röntgenfoto's te maken van het gebit.

Naast de gebitsbehandelingen bij hond en kat krijgen wij ook regelmatig konijnen. Voor de konijnen hebben wij speciale materialen om de scherpe punten en haakjes van de kiezen te halen.

Ook is het mogelijk om de voortanden bij te werken als deze een afwijkende stand of groei hebben en kunnen we ze zelfs verwijderen als dit het beste voor het konijntje blijkt te zijn.

Wilt u meer informatie over gebitsbehandelingen bij hond, kat of konijn? Neem dan contact op met een van onze assistentes.


Lasertherapie

Onze praktijk beschikt over een High Power Laser. Lasertherapie kan enorm veel betekenen voor genezing en pijnbestrijding van heel veel klachten, zowel acuut als chronisch.

Een High Power Laser werkt door middel van laserlicht. En op de juiste golflengte met een bijpassend handstuk, kan dit verbluffende resultaten geven. Wilt u meer informatie over de werking van de High Power laser, kijk dan op https://www.hplt.nl/info-research/  


Konijnentrimsalon Pluis

Vanaf november 2022 heeft Demi van Dam haar certificaat voor het konijnen trimmen behaald. Demi is binnen onze praktijk werkzaam als paraveterinair dierenartsassistente. Naast haar werk als paraveterinair heeft zij haar eigen konijnentrimsalon.

Konijnentrimsalon Pluis zit gevestigd en is werkzaam binnen onze dierenkliniek. Voor meer informatie kijk op https://www.konijnentrimsalonpluis.nl/