Pasen staat weer voor de deur!

27/03/2024

De paasdagen staan weer voor de deur. Naast gezelligheid, paaseitjes zoeken en lekker eten, zien we ook de chocolade paaseitjes weer terug. Naast dat chocolade-eitjes erg lekker zijn, brengt dit helaas ook gevaar voor onze dieren. Wist u dat chocolade gevaarlijk kan zijn voor onze viervoeters? In deze periode is het erg belangrijk om goed alert te zijn wat uw hond opeet.

Waarom is chocolade giftig voor honden?

Chocolade bevat theobromine. Dit is een stof die voor ons niet gevaarlijk is, maar voor honden erg giftig kan zijn. Een kleine hoeveelheid kan flinke gevolgen hebben. Afhankelijk van de grootte van de hond en het soort chocola kan er chocoladevergiftiging optreden en kan dit soms zelfs dodelijk zijn.

Wat te doen als uw hond toch chocolade heeft gegeten?

Het is belangrijk dat u direct actie onderneemt. Probeer te noteren welk type chocolade uw hond heeft gegeten en hoeveel hij hier van heeft gegeten. Het is verstandig om de verpakking mee te nemen naar uw dierenarts als u deze bij de hand heeft.

Waar moet u opletten?

Als uw dier toch onverwachts chocola heeft gegeten. Is het belangrijk om contact op te nemen met uw dierenarts.

Indien uw hond een chocoladevergiftiging heeft, treden de symptomen enkele uren na inname op. Deze symptomen kunnen zonder behandeling snel verslechteren. De volgende symptomen kunnen optreden bij een chocoladevergiftiging:

  • Onrustig zijn
  • Rillen
  • Braken en/of diarree
  • Veel drinken en veel plassen
  • Dronkenmansloopje
  • Hijgen

Wilt u meer informatie over een chocoladevergiftiging? Klik dan hier.

Tip! Het beste is om een inname van chocola te voorkomen. Probeer ervoor te zorgen dat chocolade altijd buiten bereik van uw hond blijft. Het is soms erg prettig om al het lekkers op tafel te zetten, maar voor de veiligheid van uw hond is het beter om het op een onbereikbare plek te zetten. Voorkomen is beter dan genezen!

Maakt u zich zorgen of vermoedt u dat uw hond chocolade heeft gegeten?
Neem dan contact op met de dienstdoende praktijk op 026 333 3730

Wij wensen u een veilig en vrolijk Pasen.

Team Dierenkliniek Etten