Wist u dat... u bij ons terecht kun voor lasertherapie?

03/04/2024

Onze praktijk beschikt over een High Power Laser. Lasertherapie kan enorm veel betekenen voor genezing en pijnbestrijding van veel verschillende klachten, zowel acuut als chronisch.

Onze laser kan voor zowel therapeutische, chirurgische als dentale doeleinden ingezet worden. Hiermee kunnen wij pijnklachten, ontstekingen en infecties sneller en effectiever behandelen.

We gebruiken de laser onder andere voor:

  • Wond- en littekenbehandeling
  • Huidproblemen
  • Pezen, gewrichtsbanden- en gewrichtsblessures
  • Hotspots
  • Oorontstekingen
  • Tandheelkunde
  • Het verwijderen van epulides
  • En nog veel meer

Een High Power Laser werkt door middel van laserlicht. En op de juiste golflengte met een bijpassend handstuk, kan dit verbluffende resultaten geven.

Zo hebben we al meerdere succesvolle behandelingen weten uit te voeren met onze laser. Onderaan de pagina vindt u enkele voorbeelden.

Wilt u weten of lasertherapie ook wat voor uw dier kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze assistentes.

Wilt u meer informatie over de werking van de High Power laser, kijk dan op https://www.hplt.nl/info-research 

''Katara, een lief konijntje met een eigen willetje, kreeg e.cuniculi. Een vervelende parasiet die verschillende orgaansystemen kan aantasten. Katara had hierdoor ook last van verlammingsverschijnselen in de achterhand. Door middel van de behandeling tegen e. cuniculi en lasertherapie huppelt Katara nu weer vrolijk rond. Zo nu en dan komt Katara voor een periodieke laserbehandeling zodat ze vrolijk rond kan blijven huppelen.'' 

''Uni, een labrador op leeftijd, kwam met knieproblemen en spondylose op de praktijk. Deze problemen zorgde voor pijnklachten waardoor ze niet helemaal zuiver liep. Gelukkig konden we haar hiermee helpen door middel van lasertherapie en een samenwerking met Dierenfysiotherapie Achterhoek. Met de lasertherapie konden we haar verlichting geven en werden haar spieren losser, zodat deze bij de fysiotherapie getraind konden worden. Uni kwam met enige regelmaat en lag snurkend op tafel tijdens haar behandeling. En dit jaar mag deze oude dame 13 kaarsjes uitblazen.''